Pre- & postpartite

Champions League Summering 4a Giornata

INTER 1 – 1 BARCELONA
Målskytt Inter: Icardi 87′
Målskytt Barcelona: Malcom 83′


NAPOLI 1 – 1 PSG
Målskytt Napoli: Insigne 62′ (str)
Målskytt PSG: Bernat 45′


CSKA MOKVA 1 – 2 ROMA
Målskytt CSKA: Sigurdsson 51′
Målskyttar Roma: Manolas 4′, Pellegrini 59′


JUVENTUS 1 – 2 MANCHESTER UNITED
Målskytt Juventus: Ronaldo 65′
Målskyttar Manchester United: Juan Mata 86′, Alex Sandro 90′ (sjvm)

 


Champions League är alltid häftigt, men den här hösten har turneringen fått en liten extra krydda när den återvänt till en av Europas mäktigaste arenor: San Siro i Milano. Inter har däremot inte agerat deltagare i en svår grupp, utan inför mötet mot Barcelona hade det blåsvarta Milanolaget en rätt gynnsam tabellposition.

I matcher där ett oavgjort resultat inte är något katastrof för något av lagen tenderar det att bli ett kryss på kupongen, så även i den här matchen. Barcelona började bäst mot ett toppat Inter, men Handanović hade vaknat på rätt sida och sprattlade bort alla skott som letade sig mot hemmalagets mål.

Efter ungefär en timmes spel stack Inter upp där Politano var väldigt när att förvalta ett inlägg från Perišić. I stället tog Barca ledningen genom ett avigt skott från Malcom efter fint förarbete från Coutinho. Rättvist, och logiskt. Men Mauro Icardi bryr sig sällan om varken rättvisa eller logik, utan när bollen några minuter senare damp ner framför hans fötter efter en tilltrasslad situation stänkte han dit 1-1 och poängen var kirrad.

Likt Inter försöker Napoli navigera sig genom en mycket svår grupp, som blev betydligt mer öppen när Liverpool gick och förlorade borta mot jumbon Röda Stjärnan. PSG började bäst och om parisarna hade varit lite mer koncentrerade i den sista tredjedelen hade Napoli antagligen hamnat i underläge med både ett och två mål de första femton minuterna. Även Napoli hade sina chanser, men avsluten var i de flesta fall rätt bedrövliga. Precis när de flesta trodde att domaren skulle blåsa för halvtid snurrade Mbappé upp Napolis försvar å det grövsta och serverade Juan Bernat som kunde skjuta in ledningsmålet till gästerna.

I början av den andra halvleken radade Napoli upp bra chanser, men bollen ville inte in i nät, bland annat på grund av en storspelande Buffon. I stället belönades Napoli med en tveksamt dömd straff när Jose Callejon, som tydligt kom från offside, drogs ner av Buffon. Insignes straff var däremot inte det minsta tveksam utan satt stenhårt i målvaktens högra burgavel. Delad pott i Neapels med andra ord.

Rom bärgade i sin tur tre blytunga poäng borta i Moskva. I den fjärde minuten vann Manolas en nickduell efter en väl slagen hörna mot Igor Akinfeev som hade bestämt sig för att hänga tvätt. CSKA hade sina chanser att kvittera, men i halvtid hade Roma fortsättningsvis ledningen. Kvitteringen kom sedan i början av den andra halvleken, men CSKA fick kort därefter en man utvisad. Roma utnyttjade det numerära överläget där Pellegrini sköt hem alla tre poäng till Romlaget.

I Turin såg det länge ut som om Juventus skulle ta alla tre poäng mot Manchester United efter ett riktigt vackert mål signerat Cristiano Ronaldo, men på något märkligt sätt lyckades engelsmännen vända matchen efter en frispark från Juan Mata och sedan ett självmål av Alex Sandro. Vissa delar av United agerade kanske inte som gentlemän efter slutsignalen, men Pogba visade fin respekt för sina forna fans i sin återkomst till Turin.

 

 

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar