Pescara

Muntari: ”Zeman är en fadersfigur”

Sulley Muntari tränas till vardags av Zdenek Zeman i Pescara, vilket han diskuterade under en intervju – men även tränarprofiler som Mourinho och Allegri kom på tal.

I januari flyttade Sulley Muntari tillbaka till den italienska fotbollen. Han värvades då av nykomlingen Pescara, där han tränas av Zdenek Zeman. Gianlucadimarzio.com skriver att 32-åringen trivs bra med sin nye tränare.
– Zeman är en fadersfigur på så sätt att han talar smått och mjukt. Du kan inte bli arg och du kan inte klaga, du kan bara följa honom och träna, sade Muntari med ett skratt.

Tidigare i karriären har mittfältaren tränats av bland annat José Mourinho och Massimiliano Allegri, i Inter respektive Milan, och han minns dem med värme.
– Jag står i stor skuld till honom (Mourinho, reds anm). Han gav mig chansen att spela i en storklubb som Inter, och vinna trippeln 2010. Jag kommer att tacka honom resten av mitt liv. Allegri? Jag har en härlig relation med honom. Vi har kontakt då och då, han är en skicklig tränare, sade Sulley Muntari.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar