Parma

Efter fuskanklagelserna: Parma slår ifrån sig

Parma är tillbaka i Serie A igen efter några fenomenala säsonger i det lägre seriesystemet. Men klubben har anklagats för fusk och det pratades om att man riskerade degradering igen. Men Parma gillade inte dessa anklagelser, utan dementerade det kraftigt.

Det var först La Gazzetta dello Sport som hävdade att två Parmaspelare var åtalade för en uppgjord match. Det handlar om matchen mot Spezia i maj, en match som Parma vann med 2-0. Beviset ska vara SMS som gått från Parmaspelarna Emanuele Calaio och Fabio Ceravalos telefoner till en Spezia-duo, där man uppmanade motståndarna att ”inte göra sitt bästa”. SMS:en ska dock inte tagits emot väl av spelaren, utan Spezias VD fick ta del av meddelandet. Den rosa tidningen skriver att Parmas duo nu ska höras juridiskt.

Detta förnekar dock Parma kraftigt i ett uttalande på sin hemsida. Man skriver bland annat följande:

”Vi tyckeratt anklagelser likt dessa är oroväckande. Klubben har inte tagit del av någon information om det som spelarna anklagas för. […]. Vi kan inte förstå hur innehållet i dessa eventuella SMS skulle kunna orsaka en sådan seriös situation, och vi är övertygade att de som dömer kommer göra det i enighet med reglerna, juridiken och det sunda förnuftet. Parma Calcio har högsta förtroendet i sportsliga rättssystemet, men önskar att sanningen kommer fram så snabbt som möjligt, i respekt för vår klubb och våra fans. Vi tror att anklagelser om uppgjorda matcher. Klubben har  – och nu upprepar vi – aldrig blivit kallade till vittnesförhör kring detta ärande. Vi hoppas att så många detaljer av utredningen som möjligt kan göras publika.”

Parma skriver också att man tagit skada av alla anklagelser senaste tiden och att man inte har med något av det som skrivs i media att göra.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar