Frosinone

Frosinone: ”Zamparini förolämpar fotbollen”

Maurizio Zamparini gick till stenhårt angrepp mot Frosinone efter helgens Serie A-omgång. Nu har Frosinone besvarat anklagelserna.

Serie A-nykomlingen Frosinone tar bestämt avstånd från Maurizio Zamparinis påstående, och lade upp följande meddelande på sin officiella hemsida:

”Frosinone Calcio och president Maurizio Stirpe har tagit del av de uttalanden som Palermos president, Maurizio Zamparini, gjorde under en sändning i nationell radio. Vi tar bestämt och upprört avstånd från innehållet i det ovanstående, med tanke på att det är förolämpande för hela fotbollen, spelets trovärdighet, den tidigare nämnda klubben, dess medlemmar och dess supportrar. Uttalanden som de i fråga, speciellt med tanke på den tid de uttalats i, föder misstänksamhet och skuggor som italiensk fotboll, dess direktörer och alla som arbetar med den, inte förtjänar.

Frosinone och dess president säger nej till alla försök att manipulera resultaten på planen, som helt och hållet är ett resultat av kamp och hårt arbete varje dag. Klubben bjuder herr Zamparini att, om han har några bevis för sina anklagelser, lämna dem till myndigheterna, främst den federala åklagarmyndigheten. För att bestämt klargöra, Frosinone och president Maurizio Stirpe meddelar att de nu kommer försvara klubbens goda namn och bild, och dess medlemmar, genom alla kanaler, vanliga, civila och rättsliga, såväl som sportsligt.”.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar