Landslaget

Conte kikar på två Palermo-spelare till landslaget

Som Solo Calcio har rapporterat om tidigare ska Antonio Conte besöka Palermo för att titta på matchen mellan Palermo och Parma den kommande helgen. Anledningen till besöket ska vara Paulo Dybala som har både italienskt och argentinskt pass och således kan spela för båda landslagen.

Det samma gäller en annan argentinare, anfallspartnern Franco Vazquez, och Conte har nu i ett uttalande bekräftat att han kommer att hålla ett öga på båda spelarna som potentiella landslagsmän för Gli Azzurri.

– Jag känner flera av Palermo-spelarna, eftersom jag har arbetat med dem på klubbnivå. Nu vill vi fortsätta bevaka ligan och jobba hårt med det. Vi håller ett öga på alla spelare, inklusive dem som skulle kunna bestämma sig att spela för Italien som Dybala och Vazquez, säger Conte på FIGC:s hemsida.

Conte har även kommenterat Dybala specifikt.

– Det är en spelare som intresserar oss mycket. Vi får se om även han är intresserad av landslaget.

Och Dybala själv? Ja, han verkar inte utesluta något.

–Det är kul att de säger så, jag arbetar för att komma till landslaget. Jag har dubbelt medborgarskap, Italien har vunnit fyra världsmästerskap och är ett av de bästa landslagen, deras intresse gör mig glad. Jag vet att jag är argentinare men det är inte lätt. Jag måste få tänka i lugn och ro och prata med min familj, det är en betydelsefull tid i min karriär. Jag jobbar på såhär, säger argentinaren.

Källor: football-italia.com och Rosanero Svezia

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se