Empoli

Valdifiori om Napoli: ”Gör mig stolt”

Under gårdagen presenterade Napoli sin nye tränare Maurizio Sarri och därmed tog även rapporterna om Mirko Valdifiori ny fart.

Den 29-årige registan stod för en succésäsong med Empoli som bland annat ledde till en landslagsdebut. Enligt tidiga mercatorapporter ska Torino ha varit väldigt intresserade av mittfältsregissören men Empoli sägs ha tackat nej till de vinrödas anbud. I och med Sarris ankomst till Napoli så sägs det däremot att en likadan flytt för Valdifiori är inom räckhåll.

Spelaren själv pratade idag med Radio CRC och gav sin syn på rapporterna.

– Empoli kommer göra sina värderingar och skulle man komma överens med en annan klubb så är det stor möjlighet att jag lämnar. Jag har aldrig förnekat att det gör mig stolt att kopplas ihop med en klubb som Napoli, men jag vill samtidigt säga att jag inte pratat med representanter för klubben eller med min agent om en flytt. Först och främst måste klubbarna komma överens.

Valdifiori fick även frågan vad han skulle tycka om att dela mittfältet med Marek Hamsik och Allan, Udinese-mittfältaren som också placeras i Napoli.

– Det skulle vara trevligt, de är två betydelsefulla spelare. Men för tillfället vet jag ingenting om min framtid.

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se

Relaterade artiklar