Mercato

Torino erbjuder Darmian – för Duvan?

Torinos stora problem under hösten har varit det offensiva spelet. Målen har lyst med sin frånvaro och sommarvärvningarna Amauri och Fabio Quagliarella har inte fått de vinröda supportrarna att måljubla särskilt många gånger. 

Klubben letar nu efter förstärkningar och ett namn som ständigt kopplas till klubben är Napolis colombian Duvan Zapata, 23. Den storväxte anfallaren har fått sparsamt med speltid i Napoli men de få gånger han fått chansen så har han också hittat nätet. Napoli ska enligt de flesta rapporter inte vara villiga att släppa sin anfallsreserv riktigt ännu, men Torino sitter på ett ess i rockärmen som kan få Napoli-presidenten Aurelio De Laurentiis att ändra sin åsikt.

Matteo Darmian, 25, gjorde ett mycket bra världsmästerskap för Italien och många trodde att ytterbacken skulle lämna Torino i somras. Darmian blev dock kvar i den vinröda delen i Turin men har flera gånger uttalat en vilja att pröva vingarna i en större klubb. Napoli har idag Christian Maggio på högerbackspositonen, men 32-åringens insatser har dalar och kontraktet som går ut i sommar lär inte förlängas.

Torinos president Urbano Cairo sägs nu vara redo att erbjuda Matteo Darmian i utbyte mot Duvan Zapata. Detta uppger i alla fall La Gazzetta dello Sport.

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se

Relaterade artiklar