Mercato

Stramaccioni till Napoli i sommar?

Rafa Benitez sitter på ett utgående kontrakt med Napoli och spanjoren har än så länge inte velat prata om sin framtid i media. Napoli uppges nu förbereda en lista med potentiella ersättare.

Det har spekulerats om det sedan i höstas och för varje dag som går så känns en kontraktsförlängning allt mer avlägsen för Rafa Benitez, vars familj är bosatt i Liverpool och med tanke på Premier League-klubbens hackande spel så ryktas det att tränarposten i klubben kan bli ledig efter säsongen och att Benitez vill vara tillgänglig om chansen ges.

Napolis president Aurelio De Laurentiis och sportchef Riccardo Bigon uppges nu ha satt ihop en lista på potentiella ersättare. Sedan tidigare har det pratats om Vincenzo Montella, Luciano Spalletti och Sinisa Mihajlovic. Idag skriver Gazzetta dello Sport att även Andrea Stramaccioni finns med på listan. Napoli-ledningen ska uppskatta tränarens mod, hans sätt att arbeta med unga spelare och att han redan är bekant med spelmodellen 4-2-3-1. Enligt GdS så ska Bigon ha pratat med Stramaccionis agent, Beppe Bozzo, redan innan årsskiftet angående tränarens framtid.

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se

Relaterade artiklar