Napoli

”Sarris krav en skymf mot alla italienare”

I en intervju med Corriere dello Sport sparar inte Napolis president Aurelio De Laurentiis på krutet när han kritiserar sin forna tränare Maurizio Sarri, som han menar var både girig, illojal, misslyckad i Europaspelet och vägrade använda hela truppen.

De Laurentiis inleder intervjun med att be reportern inte få honom att bråka med Sarri och att han är tacksam för det han åstadkom i Napoli. Resten av intervjun ägnar De Laurentiis åt att bråka med Sarri och kritisera det han gjorde i Napoli.

– Jag har alltid varit väldigt artig mot honom och alltid stöttat honom. Men när du har ett kontrakt med mig i ytterligare två år och börjar offentligt sprida tvivel som ”jag vet inte om jag stannar”, ”jag vet inte om klubben tänker behålla de bästa spelarna” och ”alla fina historier har ett slut” skickar du klara signaler om otålighet och misstro, där du nonchalerar de plikter som finns i ditt kontrakt.

De Laurentiis säger att han inte hade någon skyldighet att diskutera ett nytt kontrakt med Sarri, men att han ändå gjorde det flera gånger under våren.

– Han svarade mig aldrig. Om du stänger dörren i ansiktet på mig låter jag dig vara i fred så du ska kunna sköta ditt jobb, men det finns också ett behov av att slå vakt om klubben och se mig omkring efter andra lösningar.

De Laurentiis får också frågan om han inte inkräktade på Sarris kompetensområde när han kritiserade tränaren för att inte rotera tillräckligt mycket.

– Har jag kallat honom för en idiot eller odugling? Nej, jag har bara uttryckt mig åsikt som klubbpresident.

De Laurentiis säger att Sarri heller inte har någon rätt att klaga på avbytarnas kvalitet eftersom han aldrig deltagit i mercaton.

– Eller en gång kanske, när han förslog att vi skulle värva Maksimovic, som dessutom fått spela väldigt lite.

Att Sarri tog 91 poäng i Serie imponerar heller inte på De Laurentiis.

– Det hade varit bättre att ta 81 poäng och gått vidare i Europaspelet i stället.

Förutom att Sarri vägrade rotera i truppen finns det flera andra saker som De Laurentiis tagit illa upp av.

– När Sarri sade att vid nästa kontraktsförlängning vill jag bli rik. Jag ser det som en skymf mot alla som bor i ett land som varit inne i en lågkonjunktur i flera år. En person som tjänar tre miljoner per säsong, fyra miljoner med bonus, kan inte säga en sådan sak.

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar