Cagliari

Rastelli: ”Vi borde lyfta på hatten för Napoli”

Napoli gick på knock på Sardinien och körde över Cagliari fullständigt. Efter matchen valde hemmalagets tränare att hylla gästerna, snarare än att såga sitt eget lag.

Dries Mertens stod för ett hattrick när Napoli vann med hela 0-5 borta mot Cagliari. Football Italia rapporterar att Massimo Rastelli, tränare i Cagliari, berömde bortalaget.
– Fram till första målet var det den match jag hade förutspått. Vi mötte ett mycket bra lag, vi pressade dem och försökte begränsa utrymmet och tiden att tänka, men i det ögonblick de tog ledning svängde matchen till deras fördel. Efter det andra och tredje målet, alltså, då var matchen över. Mer än att klandra oss själva för förlusten tycker jag att vi borde lyfta på hatten för kvaliteten hos ett starkt lag som Napoli, som arbetade mycket hårt, sade Rastelli.

Trots den tunga förlusten ville tränaren peka ut en ljuspunkt för Cagliari, som efter matchen ligger på 14:e plats i Serie A-tabellen.
– Det är synd att förlora med så stora marginal, men vi måste acceptera utfallet på planen. Vi är fortfarande ett mittenlag, och det är en bra position för en nykomling, sade Rastelli.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar