Napoli

Quagliarella: ”Jag ville aldrig lämna Napoli”

Fabio Quagliarella, 31, har en minst sagt speciell relation till Napoli. Fabio, som är född i Castellammare di Stabia ett par mil söder om Neapel, blev värvad som storstjärna till sin favoritklubb sommaren 2009.

På 34 framträdanden i klubben blev det 11 mål och Quagliarella blev snabbt en av fansens favoriter – tills den 27 augusti 2010 då Quagliarella istället skrev på för Juventus. Från och med den dagen har Quagliarella inte varit speciellt omtyckt på San Paolo, något som stör anfallaren. Omgången innan landslagsuppehållet gjorde Quagliarella Torinos enda mål på San Paolo och huvudpersonen själv valde att inte fira målet. Idag uttalade han sig till programmet Tiki Taka om sin ansträngda relation till Napoli och dess fans.

”En återkomst till Napoli? Jag hoppades, jag ville aldrig lämna Napoli. Klubben kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Inför den här säsongen så hörde jag att det pratades lite om det och jag sa till min agent att prioritera Napoli och Torino. Jag har alltid sagt att jag aldrig ville lämna klubben, och trots att jag återupprepat detta flera gånger så har jag fått utstå hård kritik på grund av saker som andra sagt. Napoli kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta, oavsett om jag får ta emot busvisslingar och hånramsor. Ibland måste man skiljas från sin älskade utan anledning…”

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se

Relaterade artiklar