Napoli

Postpartita Roma – Napoli: Pjanic avgjorde återigen

12.pngROMA 1–0 NAPOLI 6195.png
Lördag – Stadio Olimpico, Rom – 12:30

PRIMO TEMPO
Inledningen på il Derby della Sole var något trevande med ett hemmalag som kunde kontrollera spelet mest på egen planhalva. Mötets vikt och passion skulle dock snart lysa igenom då tempot satte fart rejält och spelet böljade åt båda håll. Romas aggressiva presspel gav upphov till fina omställningar och Napoli var ständigt farliga när de hittade djupledslöpningar. Matchens första mål kom efter ett lysande Roma-anfall som slutade med att Alessandro Florenzi i straffområdet hittat Miralem Pjanic som kunde slå in 1-0 till hemmalaget. Napoli gav inte upp där utan lyckades skaka fram två näst intill frilägen, men båda stoppades av sena glidtacklingar i Roma-försvaret. Roma hade också chansen att utöka ledningen då Adem Ljajic kommit fri på kanten men skottet gick långt utanför.

SECONDO TEMPO
Napoli gick ut med hög press och lyckades ta sig igenom Romas låga backlinje några gånger, oftast genom Dries Mertens, men Morgan De Sanctis räddade allt som oftast. Manolo Gabbiadini fick hoppa in var direkt inblandad i chansskapandet efter en vass volley inne i straffområdet. Återigen var det dock De Sanctis som gick vinnande ur duellen efter en briljant reflexräddning. I ett desperat drag slängde Rafael Benitez in Lorenzo Insigne som därmed gjorde sin comeback från sin knäskada. Det blev några halvchanser för bortalaget men de stora ytorna som lämnades började till slut kunna utnyttjas av Roma. Juan Manuel Iturbe blev i slutet av matchen frispelad av inhoppande Victor Ibarbo, rundade målvakten, och sköt precis utanför. Roma kunde stängt matchen där och då men istället blev det en riktig nagelbitare under slutminuterna. Napoli lyckades dock aldrig få in den utan får se sig besegrade och kanske till och med borträknade från striden om andraplatsen.

Formazioni
12.png(4-3-3) De Sanctis; Torosidis, Manolas, Astori, Cholevas; Pjanic, De Rossi, Nainggolan; Florenzi, Iturbe, Ljajic

Målskyttar: 25’ Pjanic

Byten:
68’ UT: Pjanic IN: Paredes, 70’ UT: Cholevas IN: Yanga-Mbiwa, 79’ UT: Florenzi IN: Ibarbo

Il migliore: Juan Manuel Iturbe – Det var flera som var bra i Roma idag men väljer att lyfta Iturbe som gjorde sin bästa match i giallorossi-tröjan. Han lämnar fortfarande mycket att önska i form av teknik och spelförståelse, men var idag otroligt viktig för laget med sitt presspel, samt sin snabbhet och ettrighet.

6195.png (4-2-3-1) Andujar; Maggio, Albiol, Britos, Ghoulam; Jorginho, López; Cállejon, De Guzman, Mertens; Higuaín

Målskyttar:

Byten: 61’ UT: Callejon IN: Gabbiadini, 76’ UT: Higuaín IN: Duván, 81’ UT: De Guzman IN: Insigne

Il migliore
: Dries Mertens – Belgaren var stundtals fullständigt briljant och hade inga problem att ta sig förbi Torosidis och Manolas i Roma-försvaret. Matchens lirare.

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se