Fiorentina

Postpartita Fiorentina – Napoli: Higuain tjuvade Fiorentina på tre poäng

VIOLAFiorentina – NapoliNAPOLI

Söndag – Stadio Artemio Franchi, Florens – 18:00

PRIMO TEMPO

En match som är avgörande för de europeiska platserna skulle komma att spelas på Artemio Franchi, även Fiorentina egentligen inte borde tillhöra denna skara på grund av det prekära skadeläget. Napoli kom till spel efter goda insatser och vinster mot både Roma och Young Boys.

Gonzalo Higuain hade matchens första chans efter sex minuter. Argentinaren avfyrade ett skott som var centimeter ifrån att träffa mål. Direkt efteråt var Lorenzo Insigne och högg framför mål, bara för att halta av planen senare i matchen.

Napoli dominerade inte men hade övertaget under stora delar av första halvlek. Higuan var lagets mest skottglade spelare och ett mål hänge i luften.

SECONDO TEMPO

Josip Ilicic fick en mer släpande och central roll i andra halvlek. Slovenen fortsatte att vara totalt iskall i den andra halvleken, där han stod för både en och annan luftpastej. Napolis press plockade bort Fiorentinas mittfält med jämna mellanrum.

Juan Cuadrado hade en sällan skådad chans i den 58:e minuten. Hans skruvade skott fick målvakten Rafael Cabral att sträcka på samtliga centimetrar.

Napolis dominans blev allt tydligare och Nenad Tomovic fick en olycklig touch i den 61:a minuten som gav öppen gata till Higuain. 1-0 var ett faktum, om än oturligt för hemmalaget.

Fiorentina fortsatte att ha bollinnehavet matchen ut, men lyckades inte utnyttja det. I slutskedet av matchen var matchen enda målskytt nära att utöka ledningen till 2-0. Higuains skott seglade dock över målet. På stopptid rensade Kalidou Koulibaly Manuel Pasquals skott på mållinjen.

Formazioni 

VIOLA(4-3-3) Neto; Tomovic, Savic, Rodriguez, Alonso; Aquilani, Fernandez, Valero; Ilicic, Babacar, Cuadrado

Målskyttar: –

Byten: 65’ UT: Aquilani IN: Pizarro, 73’ UT: Ilicic IN: Gomez, 83’ UT: Alonso IN: Pasqual

Il migliore: Juan Cuadrado – Colombianen var inte bra, men fortfarande bättre än sina lagkamrater. Måste forcera när resterande lagdelar inte fungerar. Iskall jämfört med förra säsongen.

NAPOLI(4-2-3-1) Rafael; Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam; Jorginho, Lopez; Insigne, Hamsik, Callejon; Higuain

Målskyttar: 61’ Higuain

Byten: 25’ UT: Insigne IN: Mertens, 75’ UT: Hamsik IN: de Guzman, 85’ UT: Higuain IN: Henrique

Il migliore: Raul Albiol – Gör ofta dåliga insatser men var bra ikväll. Fick egentligen inte särskilt mycket att göra då Napolis mittfält desarmerade Fiorentinas sista tredjedel på ett bra sätt. Var avgörande i slutskedet med sitt ingripa

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar