Crotone

Napoli klara Campioni d’Inverno

När Marek Hamsik under fredagskvällen firades som Napolis meste målskytt genom tiderna såg han också med ytterligare ett mål till att Napoli blev Campioni d’Inverno, det vill säga vintermästare, vilket ledaren av Serie A efter halva säsongen brukar kallas.

Slovaken Marek Hamsiks 117:e mål i den 17 minuten på bortaplan mot Crotone räckte för att ytterligare en vinst kunde bärgas, men det var knappt.

– Vi har inte råd att vara så här stressade i slutet och vi borde ha stängt matchen tidigare, sade Slovaken till Mediaset Premium efter matchen.

– Det viktigaste är dock att vi tog hem tre poäng. Vi var på rätt väg redan för tre år sedan då vi också blev vintermästare, men vi är medvetna om att det inte betyder någonting eftersom vi vill vara först vid slutet av säsongen.

Napoli dominerade inte oväntat matchen och hade såväl störst bollinnehav som flest chanser, bland annat i form av Lorenzo Insignes ribbträff, men det var trots det spännande in i det sista. Under stopptiden såg Christian Maggio ut att fälla Federico Ceccherini i Napolis straffområde men domaren friade. Crotonetränaren Walter Zenga menade att det även fanns ytterligare ett tillfälle då en straff borde utdömts när bollen rörde Dries Mertens arm i mitten av den andra halvleken.

– Jag tycker att det är ganska tydligt att det var hands och straff. Vi kanske hade förlorat oavsett då det var i den 65:e minuten men det ger en bitter eftersmak. Vi kämpar för att undvika nedflyttning och incidenter som dessa kan göra skillnaden, om så bara för lagets moral och självförtroende.

Napolitränaren Maurizio Sarri tyckte inte oväntat att domaren fattade korrekta beslut och menade att Mertens hands inte kunde anses vara avsiktlig. Sarri försökte även tona ned betydelsen av att hans lag blivit vintermästare.

– Statistik är värdelöst. Vi har haft en bra period och att nå Champions League är väldigt viktigt för oss. Att ha 48 poäng efter halva säsongen ger oss hopp.

Källa: football-italia.net

Danny Salo
danny@solocalcio.se

Relaterade artiklar