Napoli

”Minska Serie A till 16 lag”

I en intervju med Radio24 svingar Napolis färgstarke president Aurelio De Laurentiis mot allt och alla. Bland annat får sig fotbollsförbundets president Carlo Tavecchio kritik för att han inte lyssnar på förslaget att minska antalet lag i Serie A till 16.

Aurelio De Laurentiis befinner sig för tillfället i Los Angeles, men det hindrar honom inte från att tycka till om det mesta gällande italiensk fotboll i en telefonintervju med Radio24. De Laurentiis har i andra sammanhang uttryckt en önskan om att minska antalet lag i Serie A, något han upprepar i radiointervjun.

– 1986 var antalet lag i Serie A 16 och om det vore så igen skulle alla bli både gladare och mer konkurrenskraftiga. Så minska antalet lag och gör så att bara ett lag åker ur serien varje år.

De Laurentiis säger att han tagit upp frågan med Carlo Tavecchio många gånger, men att han talar för döva öron.

– Han vill sitta kvar på sin post och därför lyssnar han, men lyssnar ändå inte.

Att Infront, en nyckelspelare inom kommersialiseringen av italiensk fotboll, även i fortsättningen vill se 20 lag ger han inte mycket för.

– Infront säger att 20 lagar inbringar mer pengar? Det är inte sant, de kommer med dessa lögner som stämmer för de mindre klubbarna, men inte för de klubbar som vill ha en konkurrenskraftig fotboll.

Gällande just kommersialiseringen av italiensk fotboll är De Laurentiis kritik till att det kommer in så lite pengar från utlandet, i synnerhet i jämförelse med vad La Liga drar in.

– De bedriver verksamheten med samma mentalitet som för 20, 30 år sedan men det går inte längre eftersom vi pratar om ett annat Europa i dag.

Vad tror då De Laurentiis om Napolis chanser att lägga beslag på lo scudetto? Något direkt svar på frågan får reportern inte. Däremot berättar Napolis president om en lite udda samling han har hemma.

– Jag har i princip en hel monter full med horn (som enligt napolitanarna bringar tur) hemma. Det sägs att man inte får visa upp dem för någon eftersom de då förlorar sin kraft, men jag tycker om att visa upp dem och ladda dem med andras avundsjuka!

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar