Napoli

Känslofyllt möte för Ancelotti

Inte nog med att Carlo Ancelotti för första gången leder sitt Napoli på hemmaplan under lördagskvällen, han ställs dessutom mot sitt gamla lag Milan.

Carlo Ancelotti kommer att se många bekanta ansikten när Napoli tar emot Milan på Stadio San Paolo senare i kväll.

– Det är alltid trevligt att träffa människor jag jobbat med i flera år, som Gattuso, Leonardo och alla andra som är kvar i klubben. Det blir mycket känslor på lördag, men det enda som egentligen spelar någon roll är att vi följer upp segern mot Lazio med en ny trepoängare.

Under fredagens presskonferens fick Ancelotti även frågan varför det är så få som nämner Napoli som utmanare till titeln i år.

– Kanske beror det på att vi inte gjorde några tunga värvningar under mercaton, men vårt mål var att behålla de spelare vi redan hade. Förhoppningsvis kommer folk se Napoli i ett litet annat ljus om ett tag.

Rino Gattuso sade under sin presskonferens att han har mycket att lära från Ancelotti, men att de två herrarna inte är så olika som många tror.

– Carlo var mer än bara en tränare för mig, han var den jag brukade ringa när det var som tuffast. Jag kan bara lära av honom. Pressen säger att vi är väldigt olika, men som spelare var Carlo en krigare, den sista som gav sig.

– Jag hoppas vi gör en bra match i Neapel och åker därifrån med ett bra resultat. Jag vill se laget spela med bra personlighet och sätta press på Napoli. Jag vill inte att grabbarna ska frukta motståndaren. Napoli har spelare som kamperat tillsammans länge. Carlo försöker förändra vissa saker med laget, genom att spela mer vertikala passningar, men laget spelar fortfarande väldigt likartat som under Sarri.

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar