Mercato

Janmaat till Napoli närmar sig

Daryl Janmaat sägs vara namnet som Napoli vill förstärka högerbackspositionen med. Sportchef Riccardo Bigon har varit på plast i Holland och förhandlingar sägs vara inledda med Janmaats nuvarande klubb Feyenoord. 

Feyenoord sägs begära €10 miljoner, ett pris som Napoli försöker förhandla ner. La Gazzetta dello Sport skriver idag att Napoli kan tänka sig att acceptera Feyenoords krav för att säkerställa att Janmaat spelar i ljusblått nästa säsong. Högerbacken är för närvarande given i Louis Van Gaals holländska landslag och den rutinerade tränaren sägs vara väldigt angelägen om att plocka med sig Janmaat till sitt nya äventyr i Manchester United.

Napoli kan välja att ha is i magen och fortsätta förhandla med Feyenoord för att få ner priset, men man riskerar då att priset istället stiger om Janmaat gör succé i VM. Dessutom lurar giganten Manchester United i vassen. Napoli förväntas därför accelerera både när det gäller Janmaats namnteckning, men också när det gäller att hitta en klubb som är villig att köpa loss Christian Maggio. I det fallet sägs Hellas Verona ligga närmast till hands.

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se