Napoli

Insigne: ”Jag njuter mer nu”

Lorenzo Insigne har varit en av ligans absolut bästa spelare denna säsongsinledning. Idag fick han starta på bänken, men byttes in och stod för det matchavgörande 2-0-målet mot Sassuolo. 

Efter matchen mot Sassuolo var det en avslappnad Lorenzo Insigne som mötte Sky. I intervjun berättade han om säsongens framgångar.

– Jag är mer avslappnad idag. Jag har mer förtroende från tränaren och framförallt mina lagkamrater. Jag försöker återbetala förtroendet på planen genom att offra mig mer och göra fler mål. Jag har alltid haft självförtroende, men nu får jag spela närmare målet och det gör det också lättare i defensiven för mig. Istället måste jag fokusera mer framåt.

Att Ancelotti gett Insigne ett lyft råder det inga tvivel om.

– Jag njuter mer nu. Jag kan fokusera på en sak och fansen älskar ju målen, så jag älskar att ge dem något att fira. Jag är inne i ett stum nu, jag vill fortsätta såhär.

Ett rykte som börjat cirkulera i dagarna är att Insignes mittfältskollega Allan är ett namn som intresserar Roberto Mancini. Detta skulle vara något Insigne står bakom.

– Det hade varit grymt ifall Italien kunde ”signa” Allan, han har så mycket att ge på mittfältet, speciellt i spelet utan boll. Det är hans beslut, jag hoppas han tar det rätta.

Allan – en man för det italienska landslaget?

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar