Napoli

Insigne: ”Higuains firande? Respektlöst”

Napoli och deras storprofil Lorenzo Insigne kan känna lukten av scudetton. Om det, om relationen till sin gamla anfallspartner och relationen med Giampiero Ventura pratar han bland annat om i en längre intervju.

Efter flera år av Juventusdominans är i år Serie A jämnare än på länge. Napolis stjärna Lorenzo Insigne inser att det är hög tid för Napoli att vinna i år. I en lång intervju med La Gazzetta dello Sport berättar den lille anfallaren om säsongen.

– Jag tror det, vi vet om att det är i år det gäller. Vi kunde förr gå ut och tro att vi skulle förlora eller kryssa i matcher, men inte längre. Ja, vi kan bli vintermästare men jag skulle föredra att vi är mästare i vår.

Insigne ser dock inte bara Juve som rivaler om titeln, utan även Inter och Roma.

– Inter och Roma är också på vår nivå, det kommer bli tufft för alla. Men vi kommer ha jäkligt skoj!

I början av december möttes Juventus och Napoli i Neapel. Matchens enda målskytt blev Insignes gamla lagkamrat Gonzalo Higuain. Argentinaren sparade inte på krutet när han firade.

– Det gör mig lite besviken. Jag vill inte säga vad jag sa, men jag sa några ord på napolitansk dialekt som han förstod… Han var här i tre år och gjorde valet att lämna. Jag säger inget mer… Han gjorde mål i Turin men firade inte, inte förra året i Neapel heller. Men nu gjorde han det. Han borde ha lite respekt för sina gamla lagkamrater. Han säger att han är vår polare och SMS:ar med oss innan matchen, men sen firar i våra ansikten. Respektlöst…

En person som Insigne sägs inte ha mycket till övers för är Giampiero Ventura, men det förnekar Insigne. Detta trots petningen mot Sverige i play offet. Gazzettans reporter frågade Insigne ifall han skulle vilja äta middag med Ventura.

– Ja, varför skulle jag inte vilja? Grymma spelare gjorde två matcher mot Sverige. Vi alla accepterade hans startelva och trodde på det. Vi är ledsna att Italien inte tog sig till VM. Han gjorde besluten, jag accepterade det. Nu hoppas jag vi har bättre tid framför oss och att man hittar rätt förbundskapten, som kan ta tillbaka Italien.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar