Mercato

Il Mattino: Här är namnen Napoli jagar

Napoli har inlett säsongen knackigt och har fått utstå kritik för sommarens mercato. Nu tittar klubben framåt och Il Mattino skriver idag om vilka spelare som finns i siktet inför januari.

Den napolitanska tidningen rapporterar om två namn som finns högt upp på önskelistan, Andre Ayew och James Milner. Den ghananske anfallaren har stått för två mål och tre assist för sitt Olympique Marseille under de nio första matcherna i Ligue 1. 24-åringens kontrakt går ut nästa sommar vilket kan betyda en lägre prislapp, då den franska klubben annars riskerar att förlora sin anfallare gratis. Även Milners kontrakt löper ut sommaren 2015 och även där hoppas Napoli på en sänkt prislapp. Den 28-årige engelsmannen har startat fyra matcher i Manchester City under de sju inledande matcherna i Premier League och spelat både till höger och vänster på mittfältet.

Napoli tittar även på försvarare i och med de utgående kontrakten på Christian Maggio och Miguel Britos. Namnen det talas om är Liverpools Glen Johnson, Dynamo Moskvas Christopher Samba och Basels Fabian Schär.

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se