Intervju

Higuain: Sarri har en stor betydelse för min form

Gonzalo Higuain har gjort 20 mål på 20 matcher denna säsong och är en stor orsak till att Napoli leder ligan just nu. Higuain hyllade tränaren Maurizio Sarri och Napolifansen efter matchen.

Higuain gjorde två mål i kvällens match mot Sassuolo när Napoli vann med 3-1 och behöll serieledningen. Sarri påstod i somras att om Higuain inte hade varit så lat hade han kunnat vara bäst i världen. En bit kvar har han men han är helt klart Serie A:s hetaste anfallare just nu utan någon konkurrens. Idag mot Sassuolo var det femte gången han lyckades göra två mål i en match denna säsong. På tisdag ska Napoli möta Inter i kvartsfinalen i Coppa Italia och Inter får verkligen se upp med Pipita. Efter matchen blev han intervjuad av Sky Sport Italia och sa såhär.

”Vi ska fortsätta på den inslagna vägen, vi har en bra form just nu och vi måste utnyttja det. Nu är fokus på att göra en bra match på tisdag.”

”Jag jobbar hårt och jag har ett stort självförtroende tack vare coachen, mina lagkamrater och klubben. Sarri har en väldigt stor betydelse för min form just nu. Jag vill tacka honom och vill fortsätta behålla den här formen.”

”Jag måste behålla lugnet, jag behöver jobba hårt för att hjälpa laget att prestera så bra som möjligt.”

Efter slutsignalen sjöng Napolifansen en sång om att ”ingenting är omöjligt” tillsammans med spelarna i Napoli.

”Det är en underbar sång och jag hoppas få höra den flera gånger.”

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar