Napoli

Hamsik talar ut om måltorkan

Marek Hamsik har inlett säsong svagt, åtminstone poängmässigt. I dagens Corriere dello Sport får han frågan om måltorkan beror på jakten på Diego Maradonas målrekord.
– Visst tänker jag på det, men jag upplever att alla andra pratar mer om det.

Napoli har inlett årets Serie A starkt och toppar tabellen efter tolv omgångar. Med även om laget imponerat har lagkaptenen Marek Hamsiks inte riktigt gått att känna igen. Den vanligtvis så målfarlige Solvaken har bara stått för en enda fullträff hittills, i 3-0-segern mot Cagliari.

Många tror att orsaken till att det låst sig för Hamsik är att han är så nära att slå Diego Maradonas klubbrekord på 115 mål i den ljusblå tröjan. I en intervju med Corriere dello Sport får Hamsik en direkt fråga om hans dåliga facit beror på en besatthet av detta målrekord.

– Visst tänker jag på det, men jag upplever att alla andra pratar mer om det. Jag har gjort mycket mål tidigare så det 115:e målet kommer att komma.

Marek Hamsik säger vidare att Napoli blivit bättre match efter match, säsong efter säsong sedan Sarri tog över som tränare. Detta har däremot ännu inte hindrat Juventus från att fortsätta vinna ligan.

– De är fortfarande favoriter, men vi ligger precis bakom den, kanske till och med vid deras sida. Vi måste fortfarande jobba på vissa detaljer men vi vill slå dem.

Just nu är det däremot Milan, som Napoli möter under lördagskvällen, Hamsik och resten av Napoli lägger sin kraft på.

– Men direkt efter den matchen börjar vi koncentrera oss på Shakhtar, vi vill gå vidare i Champions League.

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar