Napoli

Hamsik på väg bort: ”Kanske är det tid att vägarna skiljs?”

Marek Hamsik har under många långa år burit Napoli på sina axlar, utan att nå ligatiteln. Så nära som han var i år har han aldrig varit. I en intervju med slovakisk press pratar nu mittfältaren om sin framtid, som mycket väl kan vara på annan ort än Neapel.

– Vi trodde verkligen på scudetton detta år, så jag är besviken att ha missat titeln igen, berättar en semesterfirande Marek Hamsik för Pravda.sk. 

– Jag är ledsen för att våra fantastiska fans förtjänar en framgång, jag tackar alla för stödet. Jag har spenderat så många år här nu, gett mitt allt. Kanske är det tid att våra vägar skiljs? Jag skulle vilja testa något nytt.

Och som om inte det vore nog för att sätta igång ryktena har samma slovakiska tidning även intervjuat Mareks far, Richard Hamsik. Richard berättar att tre kinesiska klubbar ska vara intresserade och att en eventuell lön skulle ligga på tio miljoner euro per säsong.

– Deras intresse är seriöst, men förhandlingarna är inte lätta. I tre år har vi jobbat stenhårt för att vinna en scudetto med Napoli, men det misslyckades i år igen. Problemet just nu är att Kina inte har samma huvudsakliga övergångsperiod, den är på vintern istället medan den i Europa är på sommaren. Sen har man ju regler kring hur många utlandsfödda och så vidare. En annan sak är ju att Marek har kontrakt i två år till. Så nu ligger detta i händerna på Napolis chefer. Just nu är det 60%-40% att han spelar i Kina nästa år istället för Napoli.

Richard Hamsik berättar att tidigare lagkamraten Ezequiel Lavezzi – som nu spelar i Kina – inspirerat honom och Marek.

 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar