Mercato

Efter den påstådda maffiaskräcken: ”Bara fantasier!”

Under gårdagen kom det ut uppgifter i nederländsk media att Amin Younes är tveksam till en flytt till Napoli på grund av maffian. Det förnekades snabbt av spelarens agent. 

Amin Younes har rapporterats vara klar för Napoli till sommaren, men igår skrev nederländsk press att Ajaxspelaren tvekade på grund av ett möte med Camorran, den neapolitanska maffian. Detta förnekar spelarens agent Nicola Innocentin i en intervju med gianlucadimarzio.com.

– Det som skrivits är fantasier. Staden Neapel, folket och klubben förtjänar inte denna smutskastning. Det är bara personer som inte känner Neapel som kan skriva detta. Amin var i Neapel i tre dagar och jag var vid hans sida hela tiden, jag kan garantera att han var extremt imponerad av kärleken och uppmärksamheten från invånarna.

Innocentin berättar att även Younes fick testa på neapolitanarnas specialitet – baka pizza!

– Vi gick ut och åt, bagarna kände igenom honom och tvingade honom att baka en pizza! Sen var vi på San Paolo och han var imponerad av kärleken från fansen.

Agenten bekräftar även att Younes diskuterade med Maurizio Sarri om taktiska grejer, och att Sarri gärna ville ha honom redan i januari. Men någon flytt ägde inte rum då. Agenten berättar varför.

– Han ville tillbaka till Ajax på grund av personliga anledningar. Men det stämmer att han skrivit på ett femårskontrakt, från och med första juli kommer han vara en Napolispelare och kommer lyssna till Napoli. Sen är det såklart upp till Napoli vad man vill göra med honom. Men han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till 2023.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar