Juventus

Del Piero: ”Napoli kan ha en utmärkt chans att vinna”

Inför kvällens match mellan Juventus och Napoli samlar italiensk media in åsikter och tankar från matchen från alla olika håll. En som har intervjuats av Sky är Juventus-legendaren Alessandro Del Piero, Football Italia har återgivit intervjun. Anfallsprofilen fick främst ge sin syn på Napoli.

– Napoli har funnit sin unika identitet i försvaret under Maurizio Sarri. Det finns en soliditet som tillåter laget att vara hetare i anfallet. Gonzalo Higuain gör mål i nästan varje match, ofta uppstödd av Marek Hamsik. Jag hoppas att denna match åter kan bekräfta hur många stjärnspelare som finns i dessa två lag.

Del Piero är övertygad hur Napoli bör tänka inför matchen.
– Det är viktigt för Napoli att inte fokusera på tanken att det ska spelas en avgörande match mot Juventus, för annars kan den emotionella aspekten spöka och påverka spelarna. Speciellt eftersom man inte är på hemmaplan. Om de kan spela på samma vis som vanligt kommer Napoli ha en utmärkt chans att vinna i Turin.

Alex fick självfallet ge sin syn på Juventus.
– Efter fyra raka titlar så kunde Juventus ge sig själv lyxen att tappa poäng i början av säsongen. Nu har man återtagit den tappade marken med en magnifik period. Truppen har förändrats rejält de senaste månaderna. Att tappa Andrea Pirlo, Arturo Vidal och Carlos Tevez var en hård smäll i början av säsongen, men nya talanger har ersatt. Mycket av berömmet måste gå till Max Allegri eftersom han gav ett annat lugn och självförtroende till truppen. Spelarna kan ge en del, men i Juventus handlar det om att vara en enhet.

 

 

 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar