Napoli

De Laurentiis reder ut ”CL i Bari-ryktet”

Efter en intervju med Corriere dello Sport började Napolifans oroa sig om att Napoli skulle spela sina Champions League-matcher på en annan arena. Nu reder presidenten ut ryktena. 

Det var i en intervju som Corriere dello Sport publicerade i morse som Napolis president Aurelio De Laurentiis berättade att han var upprörd över att San Paolo kommer vara en byggarbetsplats under säsongen. I samma intervju berättade han därför att han frågat Uefa om Napoli får spela sina matcher i Bari istället, på Stadio San Nicola Alltså på den arenan som AS Bari, De Laurentiis nya lag, spelar sina hemmamatcher på.

Detta uttalande har upprört en hel del Napolifans, så efter detta har nu De Laurentiis publicerat ett förtydligande av vad han menade.

– Jag måste få försvara fansen, vad är värre än att spela på en arbetsplatsarena? Där tidsplanen för arbetet inte ens har definierats ännu? Varje, varje år så godkänns arenan i sista sekund på grund av renoveringar. Denna gång var vi tvungna att registrera Palermos arena som ett reservalternativ för Champions League-spelet.

Men var kommer då Bari från? De Laurentiis fortsätter.

– Efter att ha köpt Bari och sett den vackra arenan som gjordes om inför VM 1990 så tänkte jag att – hypotetiskt – Uefa kunde säga ja till att spela i Bari ifall San Paolo inte skulle vara spelbar. Jag kommer försvara fansen. Jag kommer lösa bussar ifall det skulle ske. Hur många krävs? 500? 1000? Napoli står för denna kostnad, fansen behöver inte oroa sig för ekonomin över att följa Napoli.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar