Napoli

De Laurentiis: ”Jag vill stanna här och vinna många titlar”

I helgen återvänder äntligen Serie A med en stormatch mellan Napoli och Roma. Inför matchen intervjuades Napolipresidenten Aurelio De Laurentiis, över många ämnen kring sin klubb.

”Scudetton skulle jag helst vilja vinna, utan tvekan, men Champions League skulle inte göra mig olycklig. Det sanna målet är dock Scudetton. Det är många matcher och matcher mot de stora lagen kräver så mycket koncentration, och då bestämmer du dig att slappna av inför de mindre lagen. Vi har alltid pratat om att det är för många matcher, jag vill inte ha landslagsmatcher under ligasäsongen. Vi måste låta FIFA och UEFA besluta om att låta de spelas under olika perioder,” ska presidenten ha sagt till Sky Sports. 

Napoli som hittills gått obesegrade denna ligastart och har imponerat rejält, då fick presidenten frågan om tränaren Maurizio Sarri är den bästa tränaren just nu.

”Varje tränare är bäst under sin egna historiska period. Man kunde inte säga till exempel att Max Allegri är bättre än Antonio Conte. Sarri är en bra tränare som kommit upp från de lägre ligorna, sedan hamnade han i Empoli i Serie A och sedan Napoli där han varit med om en otrolig ökning. Det fina kring Sarri är att han är så mogen. Han skräms inte bort från innovation, han studerar alltid. Han är inte en fotbollsteoretiker. Han är en studerar och experimenterar.

De Laurentiis fick även frågan om de långsiktiga planerna med Napoli och gav en kommentar kring Giampiero Ventura, som haft det tufft i landslaget.

”Jag vill stanna många år i Napoli och vinna många Scudetti, inte bara en. Att vinna en Scudetto så småningom skulle vara ett bra betyg. Ventura? Varje tränare i det italienska landslaget har sina problem, för att du måste ta med spelare från alla olika lag. Att träna ett landslag är det svåraste jobbet. Men här är ett råd till honom: Ventura, ge upp 4-2-4.”

I slutet på intervjun fick 68-åringen frågan om vad han har för tankar kring matchen mot Roma som spelas nu på lördagen.

”Matchen mot Roma? Det blir en svår match, men en mycket viktig. Eusebio Di Francesco har kommit in i en utmanande miljö och har lyckats med många lösningar utan att oftast inte ha alla sina spelare tillgängliga. Jag berömmer honom. Det kommer att bli en kniv-vass match, särskilt när vi nu återvänder från det fördömda landslagsuppehållet.”

Källa: gianlucadimarzio.com

Pontus Wahlroos
pontus@solocalcio.se

Relaterade artiklar