Napoli

De Laurentiis idé: McDonalds Arena

Napolis president Aurelio De Laurentiis är inte helt nöjd över med tillvaron i Napoli just nu. En av hans största huvudbry just nu är San Paolo, men nu sägs det att han har kommit på en idé till en framtida arena. 

Det är Chronache Di Napoli som idag rapporterade om Aurelio De Laurentiis galna idé om ny huvudpartner för ett arenabygge. Presidentens tanke är nämligen att fortsätta försöka växa i USA, och denna gång genom att samarbeta med det mest amerikanska varumärket på marknaden: McDonalds.

Enligt tidningen så är den amerikanska jätten redo att finansiera byggandet av arena, för att i gengäld få döpa arenan till McDonalds Arena.

Att idén skulle bli verklighet är dock långt bort. ”Det är nödvändigt att identifiera en plats först” säger Neapels borgmästare Luigi De Magistris. Dessutom måste den redan kritiserade De Laurentiis få med sig fansen att lämna deras älskade San Paolo. Och så krävs det såklart stora ekonomiska medel från privata aktörer och där är ju McDonalds en ekonomisk garanti, vilket De Laurentiis vet om.

Om den gyllene måsen kommer finnas på en italiensk arena de närmsta åren återstår alltså att se.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar