Juventus

Capello: ”Juventus vinner nästa säsong också”

Juventus har radat upp sju raka ligatitlar, men än är de svartvita inte klara. Enligt Fabio Capello blir det guldjubel i Turin även nästa år.

Milan, Real Madrid, Roma, Juventus, England och Ryssland – och nu senast Jiangsu Suning – Fabio Capello har en lång tränarkarriär i ryggen. Nu har han dock lagt taktiktavlan åt sidan, men gianlucadimarzio.com rapporterar att 71-åringen ändå har tankar om den italienska fotbollen. Ex-tränaren tror till exempel att Juventus kan räkna med att boka in en ny guldfest om ett år.
– Jag tror inte att de är klara än, de kommer att vinna sin åttonde scudetto i rad. I fotboll är beslutsamhet och organisation de viktigaste sakerna, och Juve har mycket av det, sade Fabio Capello.

Napoli, under Maurizio Sarris ledning, såg länge ut att kunna stoppa Juventus titelrad den här säsongen. Så blev det dock inte, och Sarris framtid kom även den på tal.
– Hans framtid kommer bero på klubbens ambitioner. Han har gjort mycket bra under de senaste åren i Napoli, men han kanske har hamnat i ett läge där han vill diskutera vissa saker med klubben, sade Capello.

Avslutningsvis kommenterade Capello det italienska landslaget, och dess nye förbundskapten, Roberto Mancini.
– Han känner till Italien och han har jobbat utomlands också. Balotelli? Mancini kommer att bestämma om han kan lita på honom eller inte, men det krävs en stark grupp för att vinna något, sade Capello.

 

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar