Napoli

Benitez: ”Higuaín visar idag att han är en mästare”

Rafa Benitez gick vinnande ur den stekheta matchen mellan Napoli och Roma. Tränaren var nöjd när han intervjuades av Sky Sport efter matchen:

– Jag tycker att alla verkligen tog sig samman idag för att få med oss det här resultatet och vi spelade med hög intensitet. Tänker på de två missade straffarna som skulle kunna inneburit fem poäng till. Även mot Inter förtjänade vi mer än vi fick. Vi kan inte gå tillbaka och ändra tabellen, men det är tillfredsställande att laget lever. Det är enkelt; vi måste ta en match i taget för att försöka ta med oss tre poäng varje gång.

Om målet som öppnade matchen:

– Higuaíns mål? Målet mot Atalanta var svårare, men med den precision han träffade bollen idag visar att han är en mästare. Gonzalo är ingen statisk anfallare. Han rör sig mycket och han vet alltid vilket beslut som är rätt, även assisten till Callejón var en bra grej.

Om försvarsspelet:

– Jag tycker inte att vi led så mycket idag. De hade ett par chanser men vi hade en bra balans. Om vi inte släpper in mål så blir laget ännu starkare. Visst kunde vi ha gjort det bättre, men att skapa så många klara chanser mot en så pass stark moståndare visar att vi har gjort en bra prestation. Vi saknar fortfarande lite elakhet, men det är en fråga om tid och självförtroende. Att vinna hjälper helt klart att få en trygghet och övertygelse.

Robin Blommé
robin@solocalcio.se

Relaterade artiklar