Juventus

Albertini: ”De som tror mest på det vinner”

På söndag smäller det i Turin – serieledarna Juventus tar emot tvåan Napoli. Enligt Demetrio Albertini blir den mentala biten avgörande.

Juventus är fyra poäng före jagande Napoli i tabelltoppen inför helgens seriefinal, som med andra ord kan bli minst sagt avgörande i guldstriden. Football Italia skriver att Demetrio Albertini, tidigare mittfältare i Milan, menar att det inte nödvändigtvis är det starkaste laget som kommer stå som segrare när slutsignalen ljuder.
– Stil har alltid varit Napolis starka sida och de spelar alltid bra, även när de förlorar. Det är en fascinerande säsong och Napoli förtjänar att vara där uppe i toppen. Juve är vana vid att vinna, och det kan mycket väl vara skillnaden mellan dem och Napoli, sade Albertini.

Tabelläget kom även det på tal, och andra faktorer som kan komma att avgöra matchen.
– Fyrapoängsledningen ger Juventus alternativet att spela för oavgjort likaväl som att vinna, medan Napoli absolut måste vinna. Den starkaste sidan vinner inte alltid, utan segern går oftast till de som tror mest. Under de här 90 minuterna kommer Napoli vara pressade under perioder, men de får aldrig spela med rädsla, sade ex-mittfältaren.

 

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar