Empoli

Agenten: ”Klubben jobbar på tre namn”

Napoli fortsätter sitt arbete med att bygga om laget. På tränarbänken har Rafa Benitez försvunnit och Maurizio Sarri kommit in och på planen kan det ske flertalet förändringar. Under lördagskvällen bekräftade Sarris agent Alessandro Pellegrini att klubben jobbar på tre spelare i nuläget.
– För stunden jobbar klubben på att köpa dessa tre namn: Saponara, Darmian och Vrsaljko. 

Att Napoli är ute efter Riccardo Saponara och Matteo Darmian var knappast någon nyhet, men att Sassuolos högerback Sime Vrsaljko är ett transfermål i Neapel var nytt.

Frågetecken har lyfts kring Jose Callejon och Dries Mertens framtid eftersom Sarri vanligtvis inte spelar med några yttrar. Agenten är dock inte övertygad att Sarri kommer låsa sig vid en taktik.
– Jag tycker inte det finns en speciell Sarri-taktik. Han är en coach som alla andra, som jobbar utifrån sina spelares egenskaper. I slutet av dagen kommer han bestämma sig för att spela med antingen 4-3-3 eller 4-3-1-2. Att ha någon som Saponara är en fördel då han bidrar med mångsidighet under matchen. Det fundamentala blir att analysera truppen och utifrån det bestämma spelsystem.

Källa: Football Italia

 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar