Napoli

”De Laurentiis ville ha elva djur på planen”

Napoli har presenterat spännande tröjor till den kommande säsongen. Ett genomgående tema är ”djur”, vilket president Aurelio De Laurentiis ska ligga bakom.

Igår presenterade Napoli sin nya hemmatröja för säsongen. Den kallas kombat och har en panter på magen, vilket fått fans och kritiker att verkligen lyfta på ögonbrynen. Inte kort därefter läckte dessutom målvaktsstället ut, som liknar ett grönt eller gult ormskinn.

Kappa, som gjort tröjorna, har fått en del kritik men när CalcioNapoli24 intervjuade Kappas distrubitionschef Cristiano Babbi avslöjade han att Aurelio De Laurentiis, Napolis president, ligger bakom tröjorna till stor del.

– Tankarna med de tre ställen föddes efter diskussion mellan oss och Napoli. Aurelio De Laurentiis ville ha elva djur på planen, ett lag redo att sätta skräck i motståndarna. Han ville inte ha en slätstruken tröjdesign. Vi har revolutionerat allt med denna tröja.

Och om hemmatröjan gjordes efter samarbete mellan tillverkaren och presidenten så var målvaktströjorna desto mer presidentens arbete.

– När det gäller målvakternas tröjor så fick jag en teckning av reptilskinn via WhatsApp. Reptil för att det är djuren som mest liknar målvakterna. Detta är ett 100 procentigt arbete av De Laurentiis.

Napoli har också fått kritik för att loggan är mindre i år, men det förklarar Kappa-chefen att det helt enkelt beror på regler kring hur stora avstånd det måste vara mellan reklam och klubbloggan. Napoli har alltså prioriterat reklamen i detta fall.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar