Milan

Vincenzo Montella: ”Vi kan sluta topp fyra”

Säsongen har inte börjat som Milan tänkt sig, och Montella sägs hänga löst. Tränaren verkar dock inte speciellt orolig – och blickar uppåt.

Det är inte speciellt glada miner hos de rödsvarta från Milano. Vincenzo Montella omgärdas av rykten om att han, vid utebliven vinst i helgen, kan få lämna sitt uppdrag. Gianlucadimarzio.com rapporterar att han har en idé om hur trenden ska brytas.
– Vi skjuter många skott, men gör knappt några mål – det speglar situationen perfekt. Laget måste spela med ett större lugn, det kommer göra att våra kvaliteter kommer fram, och de är större än vad vi visat. Jag är lugn och jag är ledsen för de nära mig som lider på grund av situationen, men det är en del av fotbollen och jag vet hur saker och ting fungerar, sade Montella.

Relationen till klubbledningen, ryktena om att Gennaro Gattuso kan ersätta honom, och resten av säsongen kom också på tal.
– När Han Lin är här pratar vi och diskuterar vad vi vill göra i framtiden, det hände bland annat innan matchen i Verona. Gattuso såg väldigt smal ut på framsidan, om ni redigerar bilderna, gör det för mig också. Om vi kommer tillbaka till formen, och lagen framför oss spelar oavgjort, kan vi börja klättra. Nu är de alla i storform, men jag tror inte att de kan fortsätta så här. Vi kan göra en comeback och sluta på fjärdeplats, sade tränaren.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar