Milan

Vid förlust kan Gattuso ersätta Montella

Vincenzo Montella kan vid en förlust i dagens match mot Genoa få lämna sitt uppdrag som tränare för Milan och ersättas av den tidigare Milan-ikonen Gennaro Gattuso.

Sedan 2-0 vinsten mot SPAL i september har Milan förlorat sina tre senaste matcher i Serie A mot Sampdoria, Roma, Inter samt ett oavgjort resultat i Europa Leauge mot grekiska AEK Aten. Med detta i bagaget blir matchen mot Genoa en match Milan måste vinna.

Marco Fassone och Massimiliano Mirabelli har hintat om att det här kan vara en match Montella måste vinna för att fortsätta sin karriär som tränare för Milan.

Tidningarna Il Giornale och Corriere della Sera menar att klubben är osäkra på om det ska ta in en ny tränare utifrån vid den här tidpunkten. Det kan skada gruppen ännu mer och det kommer ta tid för spelarna att ta in ett nytt spelsätt. Vilket betyder att lediga tränare som det har ryktas om i form av Paulo Sousa och Walter Mazzari inte kommer högst upp på listan om att ta över om Montella får gå.

Istället kan klubben vända sig till Gennaro Gattuso som idag är tränare för Milans primaveralag. Det tidigare rivjärnet på mitten skulle fungera som en interimtränare säsongen ut.

Milan kommer göra en historik förändring inför dagens match som innefattar Milans bänk rapporterar La Gazzetta dello Sport och Corriere della Sera. Rossoneri kommer att ta bortalagets bänk och göra det till sin bänk efter 40 år på den nuvarande hemmabänken. Klubben vill ha spelarna närmare passionen från Curva Sud istället för det negativa buropen från andra sektioner på San Siro.

Källa:Football-italia

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar