Mercato

Tre klubbar jagar Cerci

Torinos snabbe ytteranfallare Alessio Cerci, 27, är ett väldigt hett namn på mercaton. Roma-produkten placeras nu i tre klubbar – en italiensk, en spansk och en fransk. Fransmännen sägs också vara de som står närmast spelarens underskrift. 

Det är mercatospecialisten Alfredo Pedulla som på sin blogg reder ut situationen kring landslagsanfallaren Alessio Cerci. Till en början såg det ut som att Roma och Milan skulle göra upp om spelarens underskrift. Roma valde dock Juan Manuel Iturbe, samtidigt som utländska klubbar konkretiserat sitt intresse för Torinos speedkula.

Pedulla hävdar att Monaco förbereder ett bud på €20 miljoner för att hämta Cerci till det franska frustendömet, men intresset från spanska Atletico Madrid och Milan kvarstår. Både den spanska och franska klubben har gjort ett par stora försäljningar vilket gör att de har en ekonomiskt försprång gentemot Milan.

Om Cerci ska bli kvar i Italien och Serie A så kommer det krävas att Milans sportchef Adriano Galliani plockar fram den mercato-magi som han tidigare visat upp. I dagsläget så ser dock Cerci ut att vara en förlorad spelare för Serie A.

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se