Milan

Torres i lång intervju: ”Jag gillar inte att bli utbytt”

I en lång intervju med Corriere dello Sport pratar Milans anfallsvärvning Fernando Torres bland annat om sin nye tränare, flytten till Milan och Berlusconi.

Om sin nuvarande tränare Filippo Inzaghi och skillnaden mot Rafa Benítez och José Mourinho som inte var stora spelare:
”Inzaghi ger mig många råd, han kan säkerligen utveckla min mognad. Jag har sett honom spela, han kan vara till stor hjälp för en anfallare. Men han bryr sig inte bara om anfallarna, har styr hela gruppen. Jag tror inte att det är fundamentalt att ha varit en stor spelare för att kunna vara tränare på hög nivå, men jag måste erkänna att Inzaghi förstår mig. Den som har spelat fotboll har något extra att erbjuda sina spelare. Inzaghi är som Agagones, som är historisk i Atlético. Tränare som även varit spelare, och som i detta fall en stor mästare, har något mer att erbjuda i rörelsen. I spelet kan de som har spelat på en hög nivå förstå och tolka på ett visst sätt.”

På frågan om han är en ny Inzaghi:
”Han var en stor anfallare. Han har sin historia, sitt värde och han måste vara stolt. Jag är här för att vinna och stanna i många år. Jag vill vara med om ännu ett stort ögon blick med Milan, som gav mig en viktig möjlighet. Mitt mål är att först vinna scudetton. Självklart vill jag vinna det som han har vunnit här i Milan.”

Om speltiden:
”Jag har frågat Tassotti varför alltid jag blir utbytt först. Jag gillar inte att bli utbytt, ingen gillar det. Jag har inga problem med någon, men jag vill spela 90 minuter.”

Om tidigare kontakter med de rödsvarta:
”Den första gången som vi pratade om denna möjlighet var säsongen 2001-2002. En tid då Milan och Atlético gjorde många affärer, till exempel Albertini, Coloccini, Contra. Det var en annan tid och Atlético hade inte för avsikt att släppa mig. Det hade varit kul att spela i Milan när de slog Barcelona i Champions League-finalen med 4-0 eller under Shevchenkos tid.”

Om Milan var en sista utväg:
”Jag skulle inte vara så drastisk. Sanningen är att jag hade kommit till en punkt i min karriär där jag behövde en förändring. Jag vill ha en ordinare plats. Jag ville dra nytta av en bra möjlighet, även om att stanna i Chelsea inte skulle varit något problem för mig. Den 25:e augusti tränade jag med Mourinho, sen kom erbjudandet från Milan. Här bygger man ett starkt lag. Även om vi är utanför Europa-spel så vill vi återvända till att bli stora igen, även om det är en ovan situation. Här i Milan vill alla ha mig. Jag hade kontrakt med flera klubbar, men ingen ville ha mig lika mycket som Milan.”

Om klubbens president Silvio Berlusconi:
”Jag har aldrig varit med om att ha en president som är så kunnig och passionerad när det gäller fotboll. När vi pratar är han alltid mycket bra informerad och visar ett stort intresse för Milan, han gillar verkligen fotboll.”

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se