Mercato

Teorin: Milan har erbjudit Usain Bolt kontrakt

Usain Bolt till Serie A och AC Milan? Ett galet rykte, ett ännu galnare PR-trick eller en försök på att hitta en minst sagt kvick anfallare? Ryktet finns i alla fall där. 

Historiens snabbaste man Usain Bolt drömmer om att göra karriär som fotbollsspelare. Häromdagen gjorde han två mål i en träningsmatch för sitt australiensiska lag Central Coast Mariners. Efter den matchen har det börjats rykta om att en europeisk storklubb erbjudit honom ett tvåårskontrakt. Denna klubb ryktas nu vara Milan.

Enligt 90mins.com var det den australiensiska tidningen Daily Telegraph som hävdade att Central Coast Mariners var stressade över att Bolt inte skrivit på något kontrakt med klubben ännu. Detta eftersom en ickenämnd sydeuropeisk storklubb skulle har erbjudit ett tvåårskontrakt till jamaicanen. Kontraktet skulle inte kräva något provspel, men det ska ligga mycket PR-uppdrag med i förslaget.

Varför skulle då denna klubb vara Milan? Det finns några faktorer som pekar mot det.

  1. Det ska vara en sydeuropeisk klubb.
  2. Det ska vara en toppklubb i den inhemska ligan
  3. Klubben ska nyligen ha fått nya ägare som har ambitionen på Champions League
  4. Klubben ska spela en ”stor final” inom den närmsta tiden, där Bolt potentiellt skulle kunna deltaga

Att Milan är en sydeuropeisk klubb är fakta. Att Milan är en toppklubb i den inhemska ligan 2018 är såklart en tolkningsfråga. Att Milan har nya ägare som satsar uppåt är fakta. Milan möter Juventus i Supercupen i januari, om det sen är en stor final är också en tolkningsfråga.

Dessutom finns det en annan faktor som skulle kunna spela in: Puma. Puma har sponsrat Usain Bolt hela hans karriär och har sedan denna säsong också klivit in som Milans officiella sponsor.

Så hur troligt är det att vi får se Usain Bolt spela fotboll i rödsvart tröja? Förmodligen inte så troligt. Men ryktet är minst sagt spännande.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar