Napoli

Summering Europa League sextondelsfinaler

 LUDOGORETS 0 – 3 MILAN 

Målskyttar Ludogorets:
Målskyttar Milan: Cutrone 45′, Rodriguez 64′, Borini 90+2′

 BORUSSIA DORTMUND 3 – 2 ATALANTA 

Målskyttar Borussia Dortmund: Schürrle 30′, Batsuayhi 65′, 90+1′
Målskyttar Atalanta: Ilicic 51′, 56′

 FCSB 1 – 0 LAZIO 

Målskyttar FCSB: Gnohere 29′
Målskyttar Lazio:

 NAPOLI 1 – 3 RB LEIPZIG 

Målskyttar Napoli: Ounas 52′
Målskyttar RB Leipzig: Werner 61′, 90+3′, Bruma 74′,


Milan åkte till Razgrad med en stabil Serie A-vinst i ryggen och Gennaro Gattuso formerade en ordinarie startelva – något som gav resultat. Patrick Cutrone gjorde det psykologiska så viktiga målet precis innan halvtidsvilan, Ricardo Rodriguez fyllde på i den andra halvleken och Fabio Borini var framme med hammaren och spikade i kistan med Milans tredje mål. En fröjdefull afton för de rödsvarta som troligtvis kommer vila lite ordinarie spelare i returmötet i Milano.

En tuff uppgift på förhand stod inför Atalanta när Bergamo-klubben åkte till Dortmund för att möta den tyska storklubben. Efter ett underläge från den första halvleken vända Josip Ilicic själv på steken med en doppietta på fem minuter. Michy Batsuayhi tyckte inte steken var klar utan vände på den igen och tyskarna vann med uddamålet. Dubbelmötet lever i allra högsta grad när returen spelas i Bergamo.

Bortamötet i Bulgarien blev övermäktigt för Lazio på torsdagskvällen när Simone Inzaghi valde att vila ett antal spelare. Trots ett kraftigt spelövertag fanns inte spetsen och italienarna får försöka krångla sig vidare när returmötet spelas på hemmaplan. Om Lazio vilade några spelare så roterade Napoli än mer. Det var dock en av ”reserverna” som gjorde napolitanarnas enda mål då Adam Ounas tidigt i den andra halvleken gav hemmalaget ledningen. Den numera tyska storklubben RB Leipzig växlade sedan upp och tre mål senare så förkunnades Napolis förlust till 3-1.


Omgångens mål: Den behärskade nedtagningen och avslutet fullt av klass – Josip Ilicic första mål mot Borussia Dortmund var omgångens mål.

 

 

Robin Blommé
robin@solocalcio.se

Relaterade artiklar