Europa League

Summering Europa League 6a giornata

OLYMPIAKOS 3 – 1 MILAN

Målskyttar Olympiakos:
Cisse 60’
Självmål 70’
Fortounis 81’

Målskyttar Milan:
Zapata 71’

LAZIO 1 – 2 FRANKFURT

Målskyttar Lazio:
Correa 56’

Målskyttar Frankfurt:
Gacinovic 65’
Haller 71’


Efter Inters uttåg i Champions League var det dags för statsrivalen Milan att göra detsamma,fast ur Europa Leagues gruppspel.

Efter dråpliga minuter i Grekland var Milan i ett tvåmålsunderläge och därmed trea i gruppen. Men det dröjde inte länge innan syndabocken Christian Zapata – som bara några minuter innan gjorde självmål – reducerade för Milan och där & då räddade de rödsvarta. Men det var inte över där, en tveksam dömd straff skulle ge hemmalaget en chans på avancemang. En chans man tog. 3-1 Olympiakos och Milan får nu rikta in sig på Serie A och den inhemska cupen.

Redan klara Lazio fick se sig besegrade, både på läktaren och på plan. En mäkta imponerande prestation från Eintracht Frankfurts tillresta supportrar bar laget till en seger och därmed avancerar man som etta med sex av sex vunna matcher. Lazio slutade på en andraplats med nio poäng, men var som sagt, redan inför matchen klara, oavsett resultat.


Omgångens utropstecken: Milans flopp, i en förhållandevis enkel grupp, måste ändå få ses som ett utropstecken, eller kanske frågetecken? Vad händer med Gattusos Milan? Vad händer med Higuain? Finns en hel del att reda ut.

Omgångens spelare: Ingen! Denna omgång var så usel med italienska ögon sett, ingen spelare får ta del av denna titel.

Omgångens mål: Endast två gjorda, och båda mediokra sådana. Correas någorlunda mer tekniskt krävande än Zapatas, men en katastrofal vecka för den italienska fotbollen i Europa.

David Vukovic
david.v@solocalcio.se

Relaterade artiklar