Mercato

Strinic bekräftar: ”Jag har skrivit på för Milan”

Tiden i Sampdoria är över för Ivan Strinic. Ytterbacken flyttar från Genua till Milano i sommar – med Milan som nästa klubbadress.

Förra sommaren flyttade Ivan Strinic från Napoli till Sampdoria. Sejouren i Genuaklubben blir en ettårig sådan, för när hans kontrakt går ut den 30 juni i sommar går flyttlasset till Milano. Football Italia rapporterar nämligen att vänsterbacken meddelar att han är klar för de rödsvarta.
– Säsongen är över, så jag kan säga att jag inte är en Sampdoriaspelare längre, och att jag har skrivit på ett treårskontrakt med Milan. Jag tror att klubben kommer presentera det efter VM, sade Strinic.

Den kroatiske landslagsspelaren, som fyller 31 år senare i sommar, fick sparsamt med speltid under våren. Det är dock inget som bekymrar Milan, enligt Strinic.
– När du har ett kontrakt som går ut om två månader kan en klubb göra en av två saker. De kan fokusera på att få ut så mycket de kan av dig resten av tiden, eller så kan de bestämma sig för att inte spela dig mer. Jag spelade bara tre matcher under andra halvan av säsongen, Milan ville ha mig och sa att de inte brydde sig om att jag inte skulle spela så mycket under resten av säsongen. Faktumet att de ville ha mig ändå är en bra sak, sade Strinic.

 

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar