Juventus

Statusuppdatering: Juventus och Milans potentiella affärer

Juventus och Milan fortsätter att diskutera dagligen om spelarna Gonzalo Higuain, Mattia Caldara och Leonardo Bonucci. Detta är var medierna står just nu i affärerna.

I flera dagar har klubbarna diskuterat. Detta grundar sig i att Milan behöver en central anfallare och att Leonardo Bonucci själv tagit initiativ för att återvända till Juventus. Det sistnämnda har Milans sportchef Leonardo själv bekräftat. Utifrån det har Milan önskat Mattia Caldara i utbyte.

Sky hävdar att Milan har en överenskommelse för bytet mellan Bonucci och Caldara. Dock ska bägge spelarna fortsatt behöva övertygas. Dessutom sägs det att Chelsea idag lagt ett bud värt 40 miljoner euro på Caldara, men Milan ska vara stenhårda i förhandlingarna med att man vill ha Caldara i utbyte, så Juventus vill i nuläget inte sälja mittbacken till något annat lag.

Rörande Gonzalo Higuain så har anfallaren själv återvänt till Turin efter sin VM-semester. Samtidigt har spelarens agent, tillika broder, hållit ett möte med Juventusledningen. Sky hävdar att Juventus berättade för agenten att Juventus vill låna ut spelaren, med köpoption. Just denna formalia ska inte Higuainbröderna vara övertygade om ännu. Milan är dock tvungna att få till en deal på det viset, på grund av Financial Fair Play.

Pepe Di Stefano, journalist på Sky, påstod i dagens sändning att Higuain redan börjat kollat läget med flera Milanspelare, och då framförallt Lucas Biglia, som han är god vän med.

Goals Juventusinriktade journalist Romeo Agresti hävdar att Juventus och Milan är överens om det raka bytet mellan Caldara och Bonucci, bägge klubbarna ska värdera sina spelare till 40 miljoner euro. Juventus ska även ha accepterat Milans bud på 18 (lån) + 36 (utköp) miljoner euro. Nu är det upp till spelaren att säga ja till Milan.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar