Milan

Spricka mellan ägare och vd i Milan

Flera italienska medier rapporterar att det uppstått en spricka mellan Milans ägare Li Yonghong och vd Marco Fassone, där den senare menar att det är den kinesiska ägarens fel att klubben riskerar att straffas av Uefa.

Som rapporterats tidigare har Uefa beslutat att föra vidare Milans misstänkta brott mot Finacial Fair Play-reglerna till en specialdomstol som nu ska utdöma ett straff för Milanoklubben. Beskedet är ett misslyckande för ägaren och den sportsliga ledningen som i flera månader jobbat hårt med att övertyga Uefa om att man har en plan för hur det stora lånet från den ökända hedgefonden Elliot Management ska betalas tillbaka.

Enligt Corriere dello Sport är Marco Fassone mycket kritisk till att Li Yonghong inte velat omförhandla lånen samt tackat nej till mer hjälp från Elliot Management eftersom den kinesiska ägaren inte vill att den amerikanska hedgefonden ska få större inflytande över klubben. Så medan Marco Fassone utåt skyller på den tidigare ägaren för att Milan inte lever upp Uefas krav, är den interna åsikten hos klubbledningen att Li Yonghong, hans ovilja att agera och Uefas tveksamhet till honom är anledningen till att Uefa inte godkänt en förlikning.

Det är ännu oklart hur Milan straffas, där en möjlighet är att klubben stängs av från allt Europaspel. Men oavsett hur hårt straffet blir menar Corriere dello Sport att en konsekvens redan nu blivit att Milan kan gå miste om många stora namn på grund av den osäkerhet som råder. Eftersom någon budget inte kan sättas för hösten och eftersom klubben går miste om attraktionskraft skriver tidningen att det för tillfället är meningslöst att försöka värva spelare av Immobiles eller Bellottis kaliber. Det ligger i stället närmare till hands att stora namn som Donnarumma, Romagnoli, Bonucci och Suso lämnar Milanoklubben för att stärka upp den skakiga ekonomin.

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar