Juventus

Sportchefen bekräftar: Bonucci vill tillbaka

Idag presenterades Milans nya sportchef Leonardo för pressen. Samtidigt bekräftade han att Leonardo Bonucci vill återvända till Juventus.

Under förra sommaren värvade Milan Leonardo Bonucci från Juventus och gjorde honom också till lagkapten. Men efter bara en säsong vill mittbacken nu återvända till Turin. Detta bekräftade idag nya sportchefen Leonardo på sin presskonferens.

– Det är inte bara representanter från Juventus jag mött, utan från flera lag. Vi styrs av Financial Fair Play, så detta kommer inte bli en galen mercato. Det kommer skötas klokt. Att prata med Juventus började med Bonuccis vilja, så om vi kan så kommer vi låta denna affär ske. Vi har inget emot den. Allt började med en idé, sen har det börjats prata.

Även om Bonucci vill lämna är det inte säkert han gör det.

– Det är normalt att spelare har önskemål. En spelare ber bara inte om att få lämna, det handlar om hela projektet och om mål också. Han kom hit förra året som en stor symbol för förändring. Vi får se vad som händer, vi sköter detta med harmoni. Det är inte klart att han kommer lämna, vi får se hur det slutar.

Enligt rykten som bland annat La Gazzetta dello Sport återgivit så jobbar Juventus och Milan just nu på att hitta rätt värdering på spelarna Mattia Caldara och Leonardo Bonucci, för att kunna få till ett byte mellan dem två. Ryktena säger att bägge klubbarna värderar sin spelare högst.

 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar