Milan

Seedorf: ”Att få sparken var den största besvikelsen”

Succén uteblev när Clarence Seedorf tog över på Milans tränarbänk, och han håller numera till i Spanien. Avskedet i Milan var smärtsamt, berättar tränaren.

I februari tog Clarence Seedorf över som tränare för Deportivo La Coruña. Laget åkte ut ur La Liga den här säsongen, men 42-åringen är ändå nöjd med sin vår i Spanien, skriver gianlucadimarzio.com.
– Jag har haft en bra tid i Spanien. Självklart är jag besviken över att vi inte kunde undvika nedflyttning, men det är en del av fotbollen. Mitt kontrakt går ut i slutet av säsongen. Folk vill att jag ska stanna, men vi har inte pratat om det än. Jag ser mig omkring också, och det är fortfarande helt öppet, sade Seedorf.

Den före detta Milanstjärnan, och sedermera tränare hos de rödsvarta, kommenterade också hur det kändes när han tvingades lämna Milanolaget.
– Att få sparken av Milan var den största besvikelsen i min karriär. Gattuso? Han har gjort ett bra jobb, han har vinnarmentalitet och har påverkat laget positivt, sade Seedorf.

Slutligen delade den fyrfaldige Champions league-vinnaren med sig av sina tankar om Roberto Mancini och det italienska landslaget.
– Han (Mancini, reds anm) har mycket bra erfarenhet och han är motiverad. Italien behöver en plan för att studsa tillbaka, sade tränaren.

 

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar