Mercato

Reina: ”Donnarumma kommer få mig att känna mig yngre!”

Pepe Reina har lämnat Napoli efter tre år i klubben. Nästa anhalt blir Milano.

Det har tisslats och tasslats. De flesta har varit väldigt överens om att Pepe Reina kommer representera Milan nästa säsong, men Milanoklubben har ännu inte annonserat övergången. Det gör däremot huvudpersonen själv i en intervju med Corriere dello Sport idag.

– Milan? Det förflutna talar sitt tydliga språk. Jag ska göra mitt för att försöka få klubben tillbaka till de europeiska kvällarna. Jag är inte orolig inför utredningen nu, jag är lugn. Milan vet hur man ska handskas med denna situation, säger Reina och syftar på det faktum att Milan riskerar uteslutning ur Europa League på grund av brott mot Financial Fair Play.

En annan fråga som ligger nära till hands är om Pepe Reina kommer få någon speltid nästa säsong, eller om han är tänkt att spela andrafiol bakom Gianluigi Donnarumma. Stortalangen är inte helt populär bland Milans ultras efter förra sommarens drama. Ifall ett bud kommer in kan målvakten mycket väl lämna, men just nu verkar han inte dra till sig så stort intresse. Reina ger sin syn på Gigio.

– Vi pratar om en målvakt som kommer vara Italiens förstaval de närmsta 15 åren. Han har en fenomenal karriär framför sig. Donnarumma är ett superproffs och jag är säker att vi kommer få en speciell relation. Jag respekterar honom och ska försöka lära mig några knep från honom. Han kommer också få mig att känna mig yngre, det är inte illa pinkat va?!

Nu ser spanjoren verkligen fram emot en återkomst till San Paolo, även om det är i Milans färger. Reina uttrycker flera gånger i intervjun vilket band han fått till klubben och staden.

– Napoli-matchen kommer bli den matchen jag och min famil ser fram emot helt klart mest. Jag vet inte hur det kommer bli, men jag vet att det kommer bli känslosamt. Det har det varit varje gång jag satt min fot på den gräsmattan. Jag kommer aldrig att säga något dåligt om Napoli.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar