Landslaget

Raiola: ”Jag hoppas Reina står i Milan nästa år”

Milan sägs ha gjort klart med Pepe Reina inför nästa säsong. Om det betyder att han accepterat en plats bakom Gianluigi Donnarumma eller värvas in som en ersättare är än oklart. Men det finns en person som ska göra sitt för att få till det sistnämnda alternativet. 

I en radiointervju som Tuttomercatoweb återgivit pratade idag Mino Raiola om sin klient Gianluigi Donnarumma, som ryktats lämna sedan Raiola tog över spelarens agentskap.

– Vem jag hoppas starta i mål av Reina och Donnarumma nästa säsong? Jag hoppas på Reina…

Raiola också om landslagsplatsen, där Donnarumma åter väntas agera tvåa bakom Gianluigi Buffon.

– Jag är förbluffad över valet av Buffon, som jag älskar, men det är ju så Italien är. Jag har försökt ändra saker här utan framgång. Vi gav landslaget till Ventura först, sen Di Biagio, som aldrig åstadkommit något på hög nivå, och sen hoppas att det ska hända saker. Om man kallar upp Buffon så måste han ju också med till EM 2020, det känns rätt tydligt för mig. Nu får vi istället njuta av Donnarumma i Milan och inte i landslaget, för om en ny landslagscykel inleds med Buffon i mål kommer han fortsätta till EM.

Agenten fortsatte på landslagstemat och pratade om en av sina andra mest uppmärksammade klienter, Mario Balotelli. Anfallaren som fortsätter att exkluderas från landslaget.

– Jag är besviken över att Balotelli inte kallades upp. Och jag är ännu mer besviken på förklaringen vi fick… Om Di Biagio säger att inte statistiken inte spelar någon roll så är landslaget kört för Mario. Jag respekterar förbundskaptenen för problemet är inte hans, utan förbundets. De jobbar utan en plan, ingen framtidsvision.

 

 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar