Inter

Pirlo: ”Jag hade velat spela för Barcelona eller Real Madrid”

I en intervju med spanska Marca berättade Andrea Pirlo om vad han ångrar mest i sin karriär: ”Jag är ledsen över att aldrig ha spelat för Real Madrid eller Barcelona. Under 2010 kunde jag ha blivit en Realspelare och de kontaktade mig för att övertyga mig, men jag spelade för Milan då och kunde inte lämna. Jag tillbringade tio år i Milano och vann allt jag kan vinna och jag är också glad över att ha spelat för de tre största klubbarna i Italien.”

”MLS? Efter en tjugo år lång karriär på högsta nivå behövde jag komma iväg och ha roligt när jag spelade fotboll, med mindre stress. Jag kände mig mentalt blockerad efter Champions League-finalen med Juventus mot Barcelona. När huvudet säger till dig att det är dags att ta det lugnt och vila måste du lyssna. Vad som händer efter mitt amerikanska äventyr är ännu inte bestämt. Jag kommer att stanna inom fotbollen eftersom det är det enda jag kan. Fotbollen är mitt liv, jag tror jag kanske skulle kunna arbeta i en ledarroll eller liknande.”

”Messi? Han är otrolig, han är den bäste i världen. Allt det han gjort är omöjligt att göra om. Jag tror inte det kommer någon annan spelare som honom i framtiden.”

Källa: fcinter1908.it

Danny Salo
danny@solocalcio.se