Milan

Paolo Maldini: ”Rätt att belöna Gattuso”

Gennaro Gattuso har nyligen förlängt kontraktet med Milan. Förlängningen var en välförtjänt sådan, enligt Maldini.

När Vincenzo Montella fick lämna uppdraget i Milan tog Gennaro Gattuso som bekant över. Lösningen var tänkt att vara tillfällig, men efter att ha fått fart på de rödsvarta har tränaren belönats med ett längre kontrakt. Football Italia rapporterar att Paolo Maldini menar att beslutet är klokt.
– Jag tycker att det var rätt att belöna Rino med ett ordentligt kontrakt efter det han gjort så här långt, och för det jag tror att han kommer göra som Milantränare. Han har överraskat många taktiskt och tränarmässigt. Jag måste säga att han verkligen vänt blad för det här laget. Jämförelser? Han är unik, vi får se tids nog, och hans resultat kommer föranleda jämförelser, sade Maldini.

Milan har förvisso lyft sig under Gattusos ledning, men laget har en bit upp till Champions league-platserna – vilket även det kom på tal.
– Besvikelse över uteblivet Champions league-spel? Det får inte finnas någon, för vi får inte glömma varifrån Rino tagit laget. Dock, som han riktigt nog säger, det finns inga ursäkter om andra lag ger dig chansen att ta dig framåt, sade Maldini.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar