Milan

Pallotta: Milan följer ej FFP

Milans investerande denna sommar har väckt debatt och en som är allt annat än nöjd är Romas president James Pallotta.

I en längre intervju med Sirius XM FC uttalade sig Romas president James Pallotta om allt möjligt. Allt från Nainggolan, till tidigare Romatränare till Milans transferfönster. När det gäller kritiken mot Milans agerande denna sommar håller inte Palotta tillbaka med sin kritik.

”UEFAs villkor för Financial Fair Play har varit en total ****show för oss. Vi borde vara deras förebilder för hur man vänder en ekonomi med tanke på vår förra ägare.”

”När man relaterar detta till AC Milan har jag ingen idé vad som pågår därborta. FFP verkar inte ha någon påverkan på dem. Summorna som Milan spenderar, för det första har ägarna inte pengarna för att köpa loss laget, eftersom de lånade nästintill 300 miljoner euro från folk som jag känner i London, med en ganska hög ränta.”

”Dem spenderar för fullt och de kommer betala ett högt pris för det någonstans på vägen. Milans ägare har sagt att det handlar om att kvalificera sig för Champions League, men det kommer verkligen inte att räcka. När lönebudgeten kommer vara större än intäkterna förstår jag inte vad som pågår. De är dem enda i Serie A som har tappat kontrollen för tillfället.”

”Kanske har dem en stor mästarplan som vi kommer få reda på någon dag, men det känns i detta nu väldigt rationellt. Det vore trevligt om ni kunde förklara Milans agerande för mig… för jag förstår inte hur det går till.”

Fassone: Milan mår bättre som klubb

Efter att Milans VD Marco Fassone svarat på uttalandet så har Roma och Pallotta bett om ursäkt för uttalandet.

Källa: Football-Italia

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar